Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Választás

A Magyar történelem legaljasabb választási csalásáról.. (palackposta)Elmúlt a gyász első három hónapja, talán lehet már tiszta fejjel - s amennyire lehet az érzelmi befolyásoktól is felszabadulva- írni arról ami történt.
 
2018. április 8.-án este felé izgalommal ültünk szerte Európában a számítógépek előtt, és vártuk hogy Pálffy Ilona - a Nemzeti Választási  Iroda törvényt tipró módon kinevezett elnöke - bejelentse a FIDESZ - KDNP név alatt összegyűlt és törvényre törően országló gazdái bukását.
 
Annál is inkább vártuk, mert a regnáló rezsim a nyílt fasizmus felé mozdult el, ezért az országban maradt ismerőseink, barátaink mindennapjai egyre nehezebbé váltak. Egyre többen ismerték meg a nyomort a nélkülözést és a félelmet, hogy elveszítik a munkájukat holmi apró okok miatt - akár egy halk nyögésért ami valami aljas jogtalanság elszenvedése miatt hagyja el az ajkukat.
 
Az interneten jókedvű csetelések zajlottak, mindenki a rezsim bukását várta - a közvélemény kutatók is, - tehát semmi okunk nem volt azt feltételezni, hogy este nem kell kinyitni a behűtött  pezsgőt, amit a rendszer bukásának megünneplésére készítettünk elő  több tízezer háztartásban.
Már fél hét volt, amikor rákukkantottunk az NVI internetes oldalára, ahol a választási eredményeket lehetett elolvasni.
 
 
 
 
 
A képernyő adataiból megtudhattuk, hogy:
 
2018 április 8.-án 18.30-ig 5 365 511 fő szavazásra jogosult választópolgár ment el szavazni ami a 7 875 ezer (Hétmillió nyolcszázhetvenötezer) választásra jogosult állampolgárunk 68,13%-át tette ki.
Vagyis:
 
választásra jogosultak voltak:    7 875 000 Fő
 
választottak:                                 5 365 511 Fő
 
részvételi arányszám:                                                               68,13%
 
Volt öröm nyomban, mert volt elég ok az ujjongásra!! Hiszen a rezsim a legjobb tudásuk szerint is legfeljebb és maximum két millió szavazót tud maga mellett mozgósítani - beleértve a határon túli "újmagyarok"-at is - de a résztvevők magas száma egyértelműsítette hogy másfélszer annyi választó szavazott más pártokra - tehát a rezsim biztosan bukott.
 
Néhány perc múlva kaptuk a hírt az internetes oldalakon, hogy a magyar Rendőrség és a Terror Elhárító Központ (TEK) fegyveresei a történelemben eddig példátlan módon körbezárták a Nemzeti Választási Irodát. Élénk találgatás kezdődött, hogy vajon mi indokolhatta ezt. A legtöbben szélsőségesek támadási szándékára gondoltunk - alig pár nappal azelőtt követelte egy kormánypárti szavazó hogy öljenek meg minden ellenzékit - de mivel a választást közvetítő médiák némák maradtak az egyébként fontos eseménnyel kapcsolatban, csak vártuk tovább a fejleményeket.
 
19.00-kor a szavazás befejeződött, de az NVI internetes oldalán még mindig a fenti képernyő látszott - változás nélkül.  Talán egy óra múlva azonban megjelent a következő képernyő és megdöbbentünk:
 
 
 
 
 
Elnézésed kérem nyájas olvasó, amiért  ezt a screensat montaget teszem ide illusztrációnak, de ilyen megosztások árasztották el a Facebook magyar oldalait. A montage jobboldali képéből ugyan is világosan látszik, hogy:
- ekkor már nem 5 365 511 fő ment el szavazni, hanem csak 5 011 380 fő, ami azért döbbenetes, mert ez a kisebb szám azt jelenti, hogy egyszerűen "eltöröltek" több mint 300 ezer szavazatot. 
 
- ekkor már nem 7 875 000 fő volt a választásra jogosult, névjegyzékbe vett  Magyar Állampolgár, hanem csak 7 344 000 fő, ami meg azért döbbenetes, mert az NVI-ben egyszerűen - a gépi rendszer machinálásával - eltörölték több mint félmillió állampolgár szavazati jogát!!
 
Mindkét fenti tétel számainak megváltoztatása önmagában is bűncselekményt valósít meg! 
 
 
Persze fogalmunk se volt róla hogy mi történik azon kívül, hogy a TEK körbezárta az NVI-t és az meg hülyeségeket tesz közzé az interneten. Abban biztosak voltunk hogy nagy a baj, de arra senki se számított hogy a rendőrkordonon belülről egy mindenre fényt derítő segélyhívás érkezik:
 
 
 
Vagyis, a segélykérőt idézem: "Itt vagyok az NVI-ben semmi baj nincs a programmal! 4 programozó itt dolgozik az eredmények megváltoztatásán! Azonnal jöjjön ide szakértők és média!" - szólt a  segélykérés Kálmán Olga Hír-Tv sztárriporter internetes oldalára. De senki sem mozdult.
Kisvártatva folytatta: " Most csalnak éppen a  fideszesek az NVI-vel a programmal, ami jól működött, a Fidess jelenleg 24%-ot kapott, Viktator elveszett!!"  De továbbra sem mozdult senki: se a média se a pártok, sőt az utóbbiak jókedvűen várták az eredmények beolvasását, mert mindenki biztos volt az orbáni rezsim bukásában. Nem utolsó sorban azért se mozdult meg senki, mert az NVI érintettsége egy esetleges csalásban, mindenki számára teljesen elképzelhetetlen volt..
 
Aztán az eddigi szokásoktól eltérően késő este kihirdették a leforrázó eredményt: a fasizálódó, velejéig korrupt rezsim - ismét - nyert, sőt a szavazatok kétharmadát kasszírozta be!
Ezen azonban még a kormánypárti szavazók egy jelentős része is megdöbbent, mivel a kampányban legfeljebb a nagyon szoros küzdelmet, és az egy hajszálon múló győzelmet jövendölték a legoptimistább szakértők is. A realisták a kormány és a kormányfő állandósult pénzügyi botrányai, és a romló életszínvonal, valamint a gazdasági és szociális katasztrófával fenyegető lakosság elvándorlás miatt a kormányváltást tartották a legvalószínűbbnek. (Mert az ugye kizárt dolog, hogy egy nép a kirablóit támogassa a saját maga érdekei ellenében.).
 
Az internet hajnalig izzott a felháborodott emberek üzeneteiben amit egymásnak, és a pártoknak küldözgettek, a legtöbben csalásról beszéltek, és követelték hogy írjanak ki új választást. Persze - ekkor még a csalásra csak az NVI-ből érkezett segélyhívás volt a bizonyíték, amit akár figyelmen kívül is hagyhatnánk- egy "tanú nem tanú" alapon.
Azonban másnap délután bombaként robbant egy Facebookon megjelent nyilatkozat, amit az egyik szavazóköri elnök tett közzé  a saját oldalán:
 
Az Ollé nyilatkozat másolata
 
 
Az OGY választások lebonyolításában már veteránnak számító Földesiné Ollé Tímea  szavazóköri elnök egyebek mellett ezt a fontos tényt közölte velünk- idézem:
 
"Miért volt az, hogy amikor beértünk a dokumentumokkal, (JEGYZŐKÖNYVEK) melyekben levő végeredményt ilyenkor szokták jelenlétünkben rögzíteni a rendszerbe akkor kiderült hogy már minden fel van töltve és csak egy erről kinyomtatott papírt láttunk? Magánál a rögzítésnél NEM VOLTUNK JELEN SEM MI SEM A JEGYZŐKÖNYVEK!!"
 
Vagyis amikor a szavazókörből Földesinéék beértek a helyi választási irodába, - 22.00 óra után pár perccel az NVI-től előzetesen kapott instrukció szerint - ott már egy olyan kész papírt nyomtak a kezükbe, ami köszönő viszonyban sem volt a szavazóköri jegyzőkönyvekkel. Vagyis az fiktív számokat, ebből az okból pedig fiktív választási végeredményt tartalmazott.
A helyi választási irodában manipulálta valaki a választást?? Kizárt. A Földesiné kezébe egy a Budapesten a TEK-kel körbezárt NVI számítógépes (országos) hálózatában készített, és online elérhető dokumentumot nyomtak - illetve azt nyomtattak ki. A rendszer sajátosságai miatt a helyi iroda a központi rendszerbe vitt adatokat nem változtathatja meg, tehát az irat kiállítójának fizikai lehetősége sem volt más dokumentumot készíteni, vagy a rendszerbe vitt adatokat megváltoztatni. Vagyis a csalást - a hamis választási jegyzőkönyvek készítését - este 22.00-re Budapesten  befejezték!
Emiatt a nyilatkozat miatt (Ollé nyilatkozat) országos felháborodás tört ki, majd ebből egy tiltakozási hullám indult el.
 
Azt is mondhatnánk hogy ezzel a csalást bizonyítottuk is, meg azt is, hogy a véletlenek összjátékáról van szó.
De hogy ne legyenek kétségeink, ugyan ekkor - hétfőn!!- Pálffy Ilona törvénytelenül megválasztott NVI elnök sietve tett egy kamikaze nyilatkozatot a médiának, amit a nyugati sajtó is átvett: "eltünt mind a 11 ezer szavazóköri jegyzőkönyv"   - mondta ártatlan arccal, és nem is zavarta hogy azokat a helyi választási irodák  őrzik, és nem szokás őket soha egybe gyűjteni,  hogy "egyszerre vesszenek el"..
 
 
Ekkor a pártok is szabályos nyilatkozat lavinát indítottak be. A főembereik sajtótájékoztatóiban a mondanivalók fősodrában az NVI által 18.30-kor és 19.00 - kor közzétett választási részvételi adatok álltak - de Pállfy és az NVI stábjának konkrét gyanúsítása - bár az a legkézenfekvőbb magyarázata volt akkor is az eseményeknek -  egyszer sem hangzott el..
Ezt követően néhány szavazóköri jegyzőkönyv előkerült, de általában olvashatatlanul, a bennük felvett számadatok  logikailag követhetetlenek voltak. Vagyis nem is feleltek meg a jegyzőkönyvvel szemben támasztott NVI szabályoknak sem, de a törvényi feltételeknek még úgy sem.. Ergo néhány irreleváns papírdarabnál egyik sem volt több. A szálak összekuszálására, a zavarkeltésre persze teljesen alkalmasak és hatékonynak bizonyultak, hiszen szinte mindenki ezeknek az irreleváns iratoknak az adattartalmát vizsgálta, a folyamat elemi feltárásával viszont részleteiben senki sem foglalkozott. 
 
 
Pálffy Ilona még a fentebb említett elkeseredett (kamikaze) nyilatkozatában azt is kijelentette, hogy az NVI által üzemeltetett Nemzeti Választási Rendszer névre keresztelt (NVR) országos  számítógépes hálózat "meghibásodott" a választási folyamat alatt, aminek kivizsgálásával szakértőt bíznak meg. Ami a várakozásuk szerint majd bizonyítani fogja, hogy a "műszaki hiba" nem befolyásolta a választási eredményeket.
A tiltakozás hullám kifáradása után közölte Pálffy az MTI-n keresztül a világgal, hogy a szakértői vizsgálat befejeződött, aminek szakmai megállapítása az NVI állításait igazolja Jó itt azonban elolvasni mit is írt  Pálffynak a rendszer meghibásodására tett kijelentésére a szakértő:
"  Végleges álláspontunk kialakítását korlátozta, hogy a szükséges technikai információk nem teljes körűen álltak rendelkezésünkre. Jogszabályi felhatalmazás hiányában, nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva, több szervezet megtagadta az adatszolgáltatást, így az általunk hozzáférhetővé vált naplóállományok és egyéb evidenciák nem nyújtottak teljes képet egy átfogó és részletes vizsgálat elvégzéséhez. .........  
  .. A választási adatokat feldolgozó NVR (Nemzeti Választási Rendszer) a választások során zavartalanul üzemelt, a vizsgálat az NVR működéséhez kapcsolódó problémát nem azonosított."
 
Vagyis semmiféle olyan "probléma" (meghibásodás) nem került megállapításra, ami Pálffy  állításait támasztotta volna alá.
A szakértő továbbá a jelentésében szükségesnek tartotta- nagyon beszédesen -  leszögezni, hogy a vizsgálata során neki átadott dokumentumokat, valamint az illetékesek szóbeli közléseit valósnak tekinti, és nem vizsgálja felül, (hazudhattak is) és azt is, hogy ezek a megállapítások csak "korlátozottan érvényesek" és semmilyen felelősséget nem vállal értük (értsd: nem tanúskodik Pálffy mellett attól függetlenül sem, hogy a jelentésben főként az ő és környezete szóbeli közléseit foglalta össze.).......  
Mindent összevetve ez a szakértői jelentés nem megerősíti, hanem éppen hogy vaskosan cáfolja az NVI állításait arra vonatkozóan, hogy holmi műszaki meghibásodás miatt töröltek több mint ötszázezer  magyar választópolgárt a választásra jogosultak közül. A jelentés azonban alapvetően nem ad semmilyen felmentő  magyarázatot az Ollé nyilatkozatban foglalt durva, és szándékos csalásra.
 
A médiák azonban ezeket a nüanszokat nem tárgyalták, - feltehetően nem is értenek hozzá hogy kivesézzék-  és kritika nélkül a jelentéshez fűzött Pálffy kommentárral adtak hírt arról, hogy "összeomlott" a rendszer. Pedig nem! De emiatt ma milliók hiszik, hogy semmi különös nem történt! 
   
 
Magyarország az az ország, ahol mindennek a fordítottja az igaz - vagy az sem, - és semmi sem az aminek látszik. Mindenki pontosan tudja ezt,-  akit érdekel a közélet - hogy sajnos ez így van. Április 8-a óta pedig vitathatatlanul  bizonyítást nyert, hogy itt már semmit nem szabad elhinni amit a magyar kormány és az ország  médiái mondanak. 
Abban reménykedem, hogy a dédjeim ha majd olvassák ezt az összefoglalást, akkor megértik: a jelenleg az országon megszálló hatalomként uralkodó horda nem csak történelmünk legkártékonyabb "elitje", s nem csak velejéig korrupt, de csaló is. Illegitim hatalom. S.O.S!