Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

PETE SEEGER EMLÉK LÁTOGATÁS 2016. USA

Mint azt jeleztem egy új oldalt nyitottam mert az USA-ban rengeteg videó készült és fénykép úgy szintén! A rendszer nem engedi a képek feltöltését, ezért videókat készítek belőlük.

Eljött a nagy pillanat, 2016.10.11. amikor 30 év után újra repülni fogok! Erre titokban nagyon vágytam és most megvalósulni látszott.A chek-olás rendben lezajlott,Édesanyám, Sanyi és a Matyi kísért a reptérre. Irány Bécs és utána New York Kennedy. Az idő remek, a gép ablaka nem az esőtől vizes!

 

 

 

Az itt látható felvételt a YouTube-ról kölcsönöztem  azért, hogy látható legyen a Fokker 70-es repülő emlékül, hogy ilyen géppel érkeztem Bécsbe.

 

Hasonló Boeing 767 -es repülővel szálltuk át az Óceánt életemben először !

 

 

Bécsben gond nélkül megtörtént a tengerentúli járatra az átszállás és minden baj nélkül egy kellemes repülés után megérkeztem New Yorkba.A vámosok nagyon kedvesek voltak minden ellenkező híreszteléssel szemben.A csomaggal a kezemben rögtön megtaláltuk egymást új barátommal Ferenc Bozsóval és egy cigi után magunk mögött hagyva a Kennedy repteret neki futottunk a szomszéd államban Cannecticatban található Redding városnak. Gyönyörű tájakon mentünk keresztül az autópályák után. Paradicsomi az egész terület, fa ,hegyek, nyugalom és béke.Fenséges helyen van a Bozsó házaspár háza szinte leírhatatlan a hely ahová kerültem. Megérkezésünk után megmutatták a szobámat és a fürdőszobámat és minden fenséges volt.Mókusok játszottak a fenyők tövében, a madaraknak etető volt készítve és egyszarvas is átsétált a szemközti erdőbe. Minden elképzelésemet felülmúlta mindaz amit tapasztaltam.Susan pedig nagyon kedves volt.

Másnap sűrű programunk volt.Egy gitáros és furulyás Seeger barát jött autóval és első programunk indián kötödésem miatt egy indián temetőbe vittek el.Kedves gesztus volt tőle.Az alábbiakban a 2016.10.12.-én történtek lettek dokumentálva.A következőkben időrendben igyekszem feltenni a történetet.

Haza érkeztünk Redding-be és Susan nyomban a kezembe adta a bendzsóját.Profi hangszer volt ám rögtön feltűnt, hogy a húrközök sem a Vega-mhoz sem az új hosszú nyakú bendzsómhoz nem hasonlít! Ez azt jelentette, hogy meg kellett barátkoznunk egymással nekem és a hangszernek az idő pedig rövid volt! Az rögtön kiderült, hogy például a dupla hüvely technika szóba sem jöhet.

Magamban már régen kigondoltam,hogy a This land is your land benne lesz a programba mert az nagyon hazafias és minden amerikai ismeri.A Skip to my Lou pedig könnyen együtt énekelhető valószínű, hogy könnyen bele kapcsolódnak.Azt tudtam, hogy helyszínen kb.6-8 előadó lép fel és kék-két dalt szokás elénekelni.Susannak is tettszett a tervem szerencsére.

Még egyszer!

Talán másfél óránk volt és indulnunk kellett New York Beacon-ba.

 

 

Mély víz! Gyakorlás, egyeztetés nélkül vártak New York, Beacon, Towne Crier színpadán ahol mindenki két dalt adhatott elő. Ebben a helyzetben Susan és én olyan sikert arattunk, hogy helyre menet közben minden asztaltól felálltak és kezet fogtak velem és nagyon örültek a hallottaknak. Ez egy elit hely és többen állították, hogy nagyra értékelték azt amit hallottak tőlünk. Más nem bendzsózott a kb 15 fellépő között Seeger stílust. Teljes volt a meglepetésem és a befogadásuk maguk közé. Az épületben Pete hatalmas bendzsója replikája és a róla készült festmény is fent volt a falon sok más híresség mellett. A bendzsója alatt egy Toshi festmény van a falon. Szenzációs este volt a legvérmesebb álmaimat meghaladta az oroszlán barlangjában 2016.10. 12.-ben életemben először felléphettem az Egyesült Államokban New Yorkban Beaconban ahol Pete Seeger is ezen a helyen énekelt ! Nagyon megérintett ez a hihetetlen dolog.

A koncert után levezetésnek lementünk a Hudson folyóhoz és megtekintettem a Sloop Clearwater közösségi házát amit eddig csak videdeókról ismertem.Rendkívül jól sikerült a nap hála kedves barátaimnak.

Új napra ébredtünk a remek fellépés után.A mára tervezett program az óceán megtekintése volt és ebédre rák evés volt tervbe véve. Az időjárás kegyes volt hozzánk és ez igaz egész Egyesült Államokban töltött időszakomra.