Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PETE SEEGER EMLÉK LÁTOGATÁS - The American Center Folk Music

Körülbelül 10-15 perc út után,- még mindig Beacon területén maradva,- egy parkolóban kiszálltunk és szemben ott tetszelgett a Storm Mountain sajátos formájában. Valóban megkapó látványt nyújtott a Hudson folyó túlsó partján.

 

 

 

A hegy megtekintése után vissza indultunk a fesztiválra megnézve újra Pete szorgalmi útját lakhelyére és a Sloop Clearwater iroda házat. A parkhoz érve egy rendőr az esti rendezvényhez terelt ahol le is parkoltunk és a helyszínre sétáltunk. Susannal köszöntöttük egymást és az autóból kivett camping székeken helyet foglatunk Ferenccel.A zene egy rövid bevezetővel el is kezdődött mégpedig Pete Turn, Turn, Turn című dalával.Aztán indult a program.

A Midnight Special amelybe beszállt a következő zenekar vezetője volt a záró dal. Némi színpad rendezés következett és ezalatt egy váratlan dolog történt! Sajnos, sem Ferenc, sem én sem sejtettem semmit abból ami történt és egyikünk sem rögzítette a váratlan történést. David Bernz lépett a színpadra és a tömegnek kimerítő előadást produkált Pete Seeger és az én kapcsolatomról a hosszú nyakú bendzsómig bezárólag! A történet végén közölte, hogy a nézők között itt vagyok Magyarországról a nézők között. Nem hittem a fülemnek. Amikor befejezte a tömeg állva vastapssal  köszöntött, mivel David publikálta jelenlétemet.Olyan jelenet megélője voltam, mint amilyeneket az amerikai filmekben szoktunk látni. Ami a legmeglepőbb az volt, hogy nem illem tapsvihar volt, hanem szívből jövő! Fel kellett, hogy álljak és meghajolva köszönetet mormogtam.Az őszinteségre az volt az egy értelmű bizonyíték, hogy a második zenekar programjába lassan belesötétedett és akiknek menniük kellett és elérhető közelségben voltak, lábakat átlépve akár hozzám férkőztek és megrázták a kezemet úgy búcsúztak! Életem legnagyobb sikerének voltam átélője!!! Pete és a barátságunk ilyen hatást váltott ki a rajongóiból. Félelmetes volt! Máig sem tudtam feldogozni!

 

                                                       megtapsoltak-500-an..jpg

 

Napjainkig  sem tudtuk a Ferivel kideríteni, hogy ezt a képet ki készítette. Valaki olyan aki tudott a Pete-el való barátságomról gondoljuk a mai napig.

A blues volt az est zárása az új  együttessel. Remek zenét csaptak, majd a koncert után pillanatok alatt végeztek a  helyszín rendbetételével.

Miután Susan elszámolása is megtörtént autókba ültünk és levezetés gyanánt elautóztunk a Towne Crier-be, ahova lassan a kitartóbbak is  beszivárogtak.Az eredmény egy vacsorával egybe kötött spontán zenélés  kibontakozása lett. Ennek keretében egy időre a kezembe nyomta hangszerét a bendzsós, egy Deering goodtime hangszert. Kellemes meglepetés volt. Itthon a YouTube-on már láttam ilyet és kicsit idegenkedtem tőle  a díszítése miatt nem volt a kedvencem. A fogása és egyéb tekintetben viszont  kellemes meglepetést okozott, jó volt játszanom rajta.Ez volt a harmadik idegen hangszer ami az USA-ban a kezembe került.

Zenélés és közben vacsorázás folyt a cafe részben, tehát nem ott ahol a fellépések szoktak zajlani. A mellékelt felvételek egy része kicsit sötétre sikerült, én nem készítettem egyet sem a fényviszonyok miatt. A fáradság miatt éjfél után lassan elszéledtek a zenészek és az utolsó párral mi is elindultunk Reddingbe.